1. Acasa
  2. Blog Home

Standardul european pt baby carriers - partea intai

Standardul european pt baby carriers - partea intai
Prin 2011, parca, trimiteam o Luna, un sling cu inele si un wrap tesut marimea 5 la unul din cele 4 laboratoare din lume care testau marsupii dupa standardul european. Doua luni si cateva mii de euro mai tarziu eram cu nervii prastie, pt ca oamenii aia nu
Read More
(0) Comentarii

Un alt fel de a avea grija de tine ca mama

Cand aveam copil mic, un sfat pe care il primeam des era sa am grija si de mine. Nu zic, suna foarte bine. Insa metodele pe care le auzeam pentru a avea grija de mine erau, cam toate, impotriva a tot ceea ce simteam. Nu ma apropiau de copil si cu
Read More
(0) Comentarii

Rutina plimbarilor cu bebe si puterea exemplului

Am nascut iarna, intr-o maternitate de stat, pe la 7 seara. Pana a doua zi nu mi-am vazut copilul.  Toate recomandarile pe care le-am primit de la medici au fost cumva foarte tehnice. Toate lucrurile de facut erau sub forma de liste. Iar eu eram foarte ascultatoare. 

Rutina mea de iesit zilnic din casa cu bebe era asa:

Read More
(0) Comentarii

Expert in Babywearing

Acum vreo 12-13 ani, incepusera sa apara, la noi, expertii si coach-ii. Unde intorceam capul, mai gaseam un coach pentru devoltare personala. Majoritatea ma deranjau cu platitudini sinistre si lectii de self help, cu pozitivism obositor. Expertii erau in absolut orice domeniu, aparuti mai toti peste noapte. E drept, expertii in parenting m-au dat peste cap cel mai tare (poate doar expertii in parentaj i-au surclasat), pentru ca mereu mi-am inchipuit un expert in parenting ca fiind cineva care a crescut cateva zeci de copii, toti ajunsi adulti fericiti, care, cumva, au si ajuns la varsta la care pot "depune marturie" despre cat de mult i-a influentat parintele si felul in care a fost crescuti, apoi alti experti au confirmat asta. 
Read More
(0) Comentarii

5 Lucruri de care sa tii cont cand porti copilul vara

5 Lucruri de care sa tii cont cand porti copilul vara
Orice sistem de purtare ai alege, atunci cand e foarte cald afara, zonele in care copilul are contact direct cu tine, adica pieptul lui si al tau, vor fi mereu fleasca. (Ceea ce, intre noi fie vorba, nu e neaparat un lucru rau, transpiratia este modul corpului de a isi scadea temperatura, dar o sa detaliez mai jos.) Hai sa vedem, mai exact, cum poti face ca purtatul vara sa nu fie un chin si, mai ales, sa nu fie periculos.

Read More
(0) Comentarii

Noul showroom altfel Poarta-ma!

Ce poate fi mai fain decat sa te vezi cu noi, Diana si Alexandra, intr-un loc misto, ultracentral? Va zic eu: sa te vezi cu noi intr-o gradina parca vesnic verde, cu oameni iubitori de copii, unde te poti relaxa, poti sa bei o limonada geniala sau o cafea super buna, in centru, insa ferit de zgomot si agitatia Bucurestiului.
Read More
(0) Comentarii

Cand sa alegi Luna EVO

Cand sa alegi Luna EVO

Daca bebelusul tau a facut 3 luni si nu ai mai incercat pana acum un sistem de purtare, dar cauti ceva cat se poate de simplu, atunci luna EVO ar putea fi fix ce va trebuie.

Daca ai folosit pana acum un wrap elastic dar au venit caldurile si nu prea mai puteti iesi cu el, ai vrea ceva mai aerisit. Pac! Luna EVO.

Daca ai folosit pana acum un wrap elastic dar au venit caldurile si nu prea mai puteti iesi cu el, ai vrea ceva mai aerisit. Pac! Luna EVO.

Daca ai vrea ceva cu catarame dar cat mai simplu. Si sa si poti alapta in el, daca se poate. Ai ghicit, Luna EVO. Daca vrei ceva care sa te tina pana cand bebe incepe sa mearga si nu tii neaparat sa il porti pana la 4 ani.. Luna EVO!

Read More
(0) Comentarii

Ce inseamna marsupiu ergonomic - partea a II-a - pentru copil

Atunci cand vorbim de un port bebe, ar trebui sa avem in vedere ambele persoane care il folosesc: copilul si adultul. Un marsupiu ar trebui sa ofere un confort sporit atat copilului, fiind adaptat varstei lui, cat si parintelui, care poarta cele cateva kilograme de copil pe o perioada indelungata, deci le-am luat pe rand. 

In prima parte am vorbit despre la ce trebuie sa te uiti atunci cand cauti un marsupiu comod pentru tine.

Astazi vom vorbi despre ce inseamna egonomic pentru copil.
Si pentru asta trebuie sa ne orientam in functie de varsta, pentru ca nevoile copilului se schimba in primele luni de viata.
Read More
(0) Comentarii

Asemanari si diferente intre Luna Evo si Luna Una

Luna EVO si Luna UNA sunt ambele marsupii ergonomice. 
Au multe lucruri in comun, care le fac pe amandoua potrivite copiilor intre 3 si 18/24 luni, dar si cateva diferente, care o fac pe Luna Una sa fie potrivita si copiilor mai mici de 3 luni, si celor mai mari de 1.5-2 ani. 
Read More
(0) Comentarii

Update Donatii Sisteme de purtare

Update donatii.

In acest moment, lucram pe doua fronturi:
1. Local
2. International
Read More
(0) Comentarii

Donatii pentru refugiatii din Ucraina

Dupa feedbackul vostru de la postarea de pe Facebook, si dupa ce am intrat pe multe grupuri si am mai vorbit cu cativa oameni care au experienta in actiunile umanitare cu refugiati, am decis ca, in acest moment, cea mai buna varianta pentru a ajuta real mamele care pleaca din Ucraina cu copii mici si foarte mici este sa le ajutam cu sisteme de purtare direct la granita, la intrarea in tara.
Read More
(0) Comentarii

Greseli frecvente - partile 1 si 2 - Copilul prea jos in SSC/ SSC-ul prea larg

Vorbim in prima parte despre copilul pus prea jos, in SSC. Evident, noi am folosit o Luna (Una), insa poti face aceasta greseala cu orice Soft Structured Carrier si nu numai.



Atunci cand copilul este prea jos:
  • nu simti sistemul comod
  • resimti presiune in zona lombara
  • simti nevoia sa sustii copilul cu mana la orice miscare mai ampla, fiindca se indeparteaza de tine.
  • ai o postura neadecvata, lordozata, cu partea superioara a spatelui lasata prea mult pe spate si burta in fata.

Poti verifica daca, intr-adevar, este prea jos:
  •  incercand sa il pupi pe cap - daca e prea jos, cu siguranta nu ajungi
  • uitandu-te in oglinda din lateral. Daca centura nu este paralela cu solul, atunci cu siguranta iti va crea probleme in zona lombara si, cel mai probabil, cel putin in fata, bebe este prea jos.
  • incercand sa stai dreapta, cu spatele in pozitie corecta. Un copil prea jos te va dezechilibra si te va obliga sa stai intr-o pozitie nesanatoasa.

Ce poti sa faci?
  1. ridici usor copilul;
  2. ridici centura si o strangi suficient, 
  3. apesi usor centura la spate si in laterale pentru a o fixa in pozitie 
  4. reajustezi sistemul, tinand copilul pe pozitie pana esti gata


Read More
(0) Comentarii

Zumba cu Carmen

Am remarcat-o pe Carmen acum multi ani, la clasele de Zumba pe care le facea cu mame cu copii la purtator, in timpurile in care nici nu ne gandeam la o pandemie. Fetele din Bucuresti se intalneau regulat gratie grupului Babywearing Bucuresti si toate cele pe care le cunosteam si care ne vizitau cu drag showroom-ul erau super incantate de orele de Zumba. Nu o data m-am gandit cum ar fi fost pentru mine, mama de bebe mic, sa am o Carmen in viata mea. Era toata libertatea aia, de a fi tu, cu copilul lipit de tine, toata conectarea aia, cu mame cu copii de aceeasi varsta si MISCARE! Miscare de drag, de relaxare, fara reguli stricte, totul de placere. 
Read More
(0) Comentarii

Recomandari de carti pentru parinti - Psiholog Miruna Jovin

Nu stiam sa fiu mama, îmi era clar. Urma sa învat din mers. Si pentru ca nu aveam cine stie ce modele de parenting eficient în jur, am început sa citesc. 
Câte o carte, doua, apoi articole, cercetari si mai multe carti. 
Pe masura ce citeam, eram, pe de o parte, fascinata sa aflu din ce în ce mai multe si, pe de alta parte, îngrozita de cât de complex este tot ceea ce presupune cresterea unui copil. Am reusit sa citesc atât de mult (citeam când alaptam, citeam noaptea, citeam când copiii dormeau) incat în 5 ani am putut sa coordonez o colectie de carti de parenting. Nu doar ca citeam, dar aplicam în viata reala lucrurile alea ”din carti”. Si pentru ca mergeau, cele mai multe, dar si pentru ca unele nu ni se potriveau, am vrut sa aflu mai în detaliu de ce unele ar functiona si altele nu. 
Read More
(0) Comentarii

Alimentatia mamei care alapteaza. Roxana Dudus - La Leche League Romania

Roxana Dudus este consultant in alaptare La Leche League si formator consultanti La Leche League in RomaniaAm rugat-o sa ne povesteasca un pic despre alimentatia mamei care alapteaza, pentru ca, pe langa experienta si cunostintele legate de alaptare, Roxana este si tehnician nutritionist. Si un om foarte misto. Daca nu ma credeti, cititi mai jos si va veti convinge.
Read More
(0) Comentarii

Protectia de iarna. Sau toamna. Sau vara la munte.

In fiecare an, ne imbuntatim produsele, in functie de feedback-ul vostru. Protectiile de iarna, insa, au ramas neschimbate de cel putin 3 ani. Pentru ca sunt pur si simplu perfecte :).

In primul rand, sunt usoare. Nu cantaresc mai mult decat o geaca subtirica. Atunci cand ai si copilul in sistem, fiecare gram conteaza.
Read More
(0) Comentarii

Poarta-ma verde

De cand am inceput Poarta-ma, acum peste 12 ani, am facut tot posibilul sa reducem impactul negativ asupra mediului. Si daca la procesul de productie al materialelor putem doar sa alegem companiile potrivite, la productia de produse finite, totul sta in mana noastra.
Read More
(0) Comentarii

Luna Una - accesorii utile

Cea mai mare schimbare, la centura, este suportul lombar cu care vine fiecare Luna Una. Din acelasi material ca centura, suportul lombar este absolut minunat pentru toate mamele care se resimt dupa sarcina. Se simte ca o pernuta moale care pur si simplu ia toata presiunea de pe zona lombara. E foarte util si pentru parintii supraponderali, pentru care latimea chingii sau a cataramei din talie pot crea zone de presiune.
Read More
(0) Comentarii

Sistemul de purtare de care v-ati indragostit

Cele aproape 2000 de raspunsuri ale voastre la sondajul de luna trecuta nu au facut decat sa imi confirme acelasi lucru: suntem diferiti. Si e bine asa :).
Read More
(0) Comentarii

Luna Una - inceputul

Luna Una - inceputul
In ziua in care am decis sa tesem o noua tura de Nereus, mi-am amintit cat de tare iubesc materialul asta. E, cu siguranta, preferatul meu dintre toate materialele pe care le-am tesut special pentru poarta-ma. E frumos de lesin, se muleaza perfect pe copil, are un singur "defect". Nu se poate folosi pentru a face din el Luna Nova. Asa ca am inceput sa ma gandesc. De ce n-as face eu o Luna care sa se muleze perfect si pe bebe mic, cum o face Luna Nova, dar sa poata fi facuta din Nereus?
Read More
(0) Comentarii

Ce inseamna marsupiu ergonomic - partea I - pentru adult

Cea mai des intalnita intrebare anul trecut a fost legata, intr-un fel sau altul, de marsupii ergonomice. Incepand cu cele ale clientilor nostri, si terminand cu intrebarile de pe grupurile de profil: e acest marsupiu ergonomic? Hai sa vedem ce inseamna, de fapt, marsupiu ergonomic si cum inveti sa le identifici singur.
Read More
(0) Comentarii

Mastile poarta-ma!

Read More
(0) Comentarii

3 motive pentru care, realist vorbind, ACUM e momentul sa iti cumperi un sistem de purtare


Oricat ne-am dori sa nu ne gandim la asta, realitatea este ca, in perioada urmatoare, vom petrece mai mult timp in casa decat afara. Pana acum am inteles, cu totii, cred, cat de important e sa incetinim ritmul de raspandire al COVID 19, pastrand cat mai mult distanta fata de alti oameni. Si daca nu am inteles, va veni momentul cand vom fi obligati sa facem asta.

Pentru parintii de copii mici asta inseamna mai mult timp in casa, mai putine activitati, mai putine moduri de a “obosi” copilul. Ceea ce ne duce, inevitabil, la faptul ca cel mic va adormi mai greu. 
Read More
(0) Comentarii

Masuri de siguranta pe care le luam in perioada raspandirii COVID-19 in Romania

In perioada urmatoare, vom lucra aproape tot timpul de acasa. Atunci cand, o data pe zi, sau o data la doua zile, vom merge la birou sa facem coletele, 
• nu vom folosi transportul in comun (asta deloc, de fapt, in perioada urmatoare. Alexandra vine cu motocicleta, eu pe jos, de la 100m distanta); 
• vom purta masti (in cazul in care ne imbolnavim fara sa stim, nu vom da virusul mai departe); 
• avem o cantitate impresionanta de dezinfectant si sapun pregatita la birou, si vom a manevra produsele in maxima siguranta.
Read More
(0) Comentarii

Luna Nova - 2/3

La fel ca si muschii gatului, muschii spatelui, cei care sustin coloana vertebrala, sunt, in cazul unui nou nascut, nu foarte puternici. Ei au nevoie de exercitii zilnice, facute de copil atat in timpul in care este treaz, cat si in somn. Daca in cazul copiilor cu un tonus mai ridicat sau mai scazut, sau al celor nascuti inainte de termen, este posibil sa fie nevoie de seturi speciale de exercitii (facute dupa discutia si la indrumarea medicului), pentru copii sanatosi, nascuti la termen, nu este nevoie de exercitii speciale. Ei ii vor intari musculatura dupa cateva luni de viata prin miscarile pe care le fac un mod natural, in ritmul lor, in viata de zi cu zi.
Read More
(0) Comentarii