Update donatii.

In acest moment, lucram pe doua fronturi:
1. Local
2. International

LOCAL

  • DE PRIMIT: Am primit mai multe donatii de la mame si doua donatii de la Didymos si Marsupi via Hiphip. Va multumim! Evident, donam si noi orice se cere si avem in stoc. (Pentru clientii poarta-ma: nu reusesc sa updatez mereu stocurile pe site in timp real. Imi cer scuze. Caut o solutie.)  
  • DE DONAT: Am donat in Bucuresti, Iasi si Suceava. ParentIS a facut updateuri despre ziua lor in Suceava. Astazi am trimis un colet catre Brasov unde una din clientele noastre, devenita prietena draga mie si fost fotomodel poarta-ma :) ne va ajuta de acum incolo si cu colectarea si cu donarea. Asa ca,
De astazi incolo, puteti lasa sistemele* voastre in 4 locatii:
  1. In Iasi - se pot lasa direct sau trimite prin curier la sediul ParentIS - Str. Vitejilor 12-14, Iasi. Contact Ionela Moraru Luciu, Tel 0746 118 653
  2. In Bucuresti - zona Piata Romana sau ne intalnim printre drumuri - Diana Mateescu 0723 283 489. Daca se poate, as prefera sa ne intalnim, nu reusesc sa ma sincronizez mereu cu curierul, cu atat mai mult daca sunt mai multi curieri de la firme diferite intr-o singura zi. Daca vreti musai sa trimiteti la mine prin curier, dati-mi telefon inainte si stabilim exact ziua si curierul, ca sa pot si prelua pachetele.
  3. In Brasov - va intalniti direct cu Alexandra Bordeianu. O gasiti la Tel 0734 399 459
  4. In Cluj - va intalniti cu Csilla Patrubany, de la Mamagolo. O gasiti la tel 0743 701 646.
Asteptam vesti de la Constanta si  Timisoara, inca vedem daca reusim sa ajutam fetele de aici (de la bibliotecile locale) sa se organizeze local. Daca aveti sisteme si sunteti in aceste orase si doriti sa le donati, puteti sa mai asteptati un pic. 
Avem o colaboratoare in Suceava si incercam sa ne sincronizam mai bine cu Suceava-Iasi, inca lucram la asta.

Daca sunteti din alt oras decat cele mentionate mai sus si va gandeati ca ati putea face "munca de teren", adica sa mergeti la fiecare din punctele din oras in care sunt cazati refugiati pe o perioada mai lunga sau mai scurta, si sa puteti centraliza cererile locale, sau sa urmariti constant toate grupurile de ajutor din locatia voastra, si sa verificati personal fiecare cerere, va rog sa imi scrieti. Planul nostru e sa obtinem mai multe donatii si din afara tarii, sa marim productia noastra, si sa coordonam cat mai bine distributia de sisteme de purtare astfel incat ele sa ajunga EXACT unde si cand e nevoie de ele. 

Am ajuns la acest plan dupa ce am luat legatura cu cateva zeci de organizatii si am discutat in detaliu cu fiecare. Ne-am gandit, ne-am sucit, am vazut si multe lucruri la firul ierbii, adica fix in centrele in care oamenii stau, am decis ca cea mai buna varianta e sa fim si noi tot acolo. In unele locatii am primit cate un voluntar care sa ne anunte fix atunci cand e nevoie de sisteme de purtare. Acestea functioneaza cel mai bine. Asa ca asta vom face. Nu vrem sisteme uitate prin cutii si nici donate aiurea, si nu din reavointa, ci din lipsa organizarii centralizate. a fluxului mare de oameni, a nevoilor diferite si a "nisei" noastre.


INTERNATIONAL
Am primit ajutorul Baby Carrier Industry Alliance. Corespondez zilnic cu o echipa incredibila formata din oameni cu experienta vasta in ajutoarele internationale. Incercam sa vedem 1) daca putem ajunge in interiorul Ucrainei, dar tot asa, tintit, exact unde este nevoie si 2) daca putem sa ne coordonam cu organizatiile din alte tari care strang donatii de sisteme si au acelasi scop ca si noi: sa ajutam cat mai multe mame ucrainiene, din interiorul sau exteriorul tarii. 

Este un work in progress ale carui date se schimba zilnic, in functie de situatia din Ucraina. Si va tinem la curent.


* In acest moment, timpul mediu petrecut cu o mama care vrea un sistem de purtare e de cca 5 min. Nu e ceva poetic, nu sunt ochi inlacrimati de fericirea unui sistem, nu sunt imbratisari. Bine, mai sunt si imbratisari :D, dar in acest moment intram in contact cu niste oameni care acum doua saptamani duceau o viata exact ca a noastra, cu speranta de dupa pandemie, cu rate la banca, cu schimbat termopanele sau investit in firma proprie, cu casa cu gradina, cu, cu, cu. Si care deodata s-au trezit fie ca trebuie sa ajunga la rudele din tara x, odata cu alte sute de mii de oameni care pleaca in acelasi timp, printre bombe si gloante, fie ca tot ce stiu e ca trebuie sa plece. Majoritatea lasand toti barbatii din familie acasa si plecand fara prieteni. Oamenii astia au cu totul alte prioritati acum, alte lucruri in minte, alte griji, plus ca petrec in Romania fie un timp scurt, fie o perioada nesigura, si, in peste 90% din cazuri, nu vorbesc engleza. Sau franceza. Sau romana. Sau altceva in afara de uncraineana.

Nu mergem cu wrapuri tesute. Rareori iau cu mine un wrap elastic, sa fie. Inca nu am dat nici o "carpa". Ador slingul, a fost si va ramane sistemul meu preferat de purtare. Dar acum nu isi au locul. Avem cateva, daca le va veni timpul si incepem sa ramanem fara, atunci vom cere. Nu vreau nici sa ne aglomeram degeaba, in afara de a primi sistemele de la voi le si verificam, unele trebuie spalate :|, iar noi suntem doar o mana de oameni. La propriu. 
Dar impreuna cu voi facem lucruri bune <3.