Prin 2011, trimiteam o Luna, un sling cu inele si un wrap tesut marimea 5 la unul din cele 4 laboratoare din lume care testau marsupii dupa standardul european.

Doua luni si cateva mii de euro mai tarziu eram cu nervii prastie, pt ca oamenii aia nu intelegeau ca Luna (standard, pe vremea aia) este destinata copiilor peste 6 luni deci nu are nevoie de suport pt cap pt copiii sub 4 luni, fapt pt care tot pica standardul :)))). Iar wrapul tesut marimea 5, marimea standard pentru o femeie de dimensiuni medii, nu ajungea pentru prinderea pe manechinul de test care era de dimensiunile unui barbat de 120-140 kg. Aproximativ :D.

Fast forward 12 ani, luni plec iar spre intalnirea comitetului de standardizare, al 4-lea (posibil al 5-lea) an la rand, pentru a ajuta, in calitate de expert al Aliantei Industriei de Babywearing (BCIA), la elaborarea noului standard european. 

Un standard gandit fix pentru marsupiile ergonomice.
Un standard unde nu exista loc de interpretari.
Un standard care va face ce trebuia sa faca, de la bun inceput.


Anul asta e a doua oara cand ne vom intalni intr-un laborator de testare si vom pune la punct cum se pregatesc testele dinamice si, extrem de important, cum se pregatesc tehnicienii de laborator pentru a testa un produs. Incercam sa standardizam si manechinul pe care se vor face testele, si greutatile cu care se vor face testele, si cum e explicata procedura tehnicienilor.

Este cu siguranta unul din cele mai importante lucruri pe care le-am facut si de care sunt extrem de mandra. 

De-abia astept sa va spamez cu poze de pe drum!