Recomandări pentru mămici începătoare

Dacă nu sunteţi sigură că purtatul copilului vi se potriveşte, citiţi articolele despre Beneficiile eşarfelor port bebe şi Comparaţii cu marsupiile clasice . Vă recomandăm şi secţiunea de babywearing a siteului AttachmentParenting.ro .

 

Inainte de a decide ce tip de eşarfă doriţi să folosiţi, ţineţi cont că fiecare copil e unic şi fiecare mama la fel. Nu alegeţi un tip de eşarfă doar pentru că la altcineva a funcţionat excelent. Citiţi articolele cu Recomandări în funcţie de vârstă şi Tipuri de ţesături însă luaţi mereu în calcul persoana dumneavostră şi copilul dumneavostră.

 

Alegeţi o eşarfă care să vi se potrivească de acum încolo. Ţineţi cont de cât timp petrece copilul dumneavostră în braţe, de poziţiile lui preferate şi de ceea ce vă oferă fiecare tip de eşarfă în parte.

 

Daca aveţi probleme serioase cu spatele orientaţi-vă spre o eşafă care distribuie greutatea copilului pe ambii umeri, un wrap care vă poate înfăşura tot spatele sau un wrap-tai sau mei-tai

 

Dacă bebeluşul este mic şi doriţi un singur tip de eşarfă, alegeţi una care să vă garanteze posibilitatea unei utilizări îndelungate, din material ţesut, sling sau wrap.

 

Daca aveţi un bebeluş şi  sunteţi o persoană foarte neîndemânatică oientaţi-vă spre o eşafă usor de pus, de preferinţă fără bebe în braţe, ca un wrap elastic.

 

Alegeţi un model de eşarfă în care să vă simţiţi bine. Degeaba vă oferă toata susţinerea posibilă dacă vă veţi simţi ciudat să o purtati. Dacă sunteţi o persoană cochetă alegeţi una sau două eşarfe care să vă facă să vă simţiţi bine cu dumneavostră şi pe care să vă fie drag să le purtaţi.

 

Dacă tot nu vă puteţi decide, scrieţi-ne un mail la [email protected]. Vom discuta împreună şi vom alege tipul de eşarfă care vi se potriveşte cel mai bine. Puteţi, de asemenea, pune o întrebare pe pagina de facebook şi vă puteţi sfătui cu alte mămici care folosesc eşarfe port-bebe.