In ziua in care am decis sa tesem o noua tura de Nereus, mi-am amintit cat de tare iubesc materialul asta. E, cu siguranta, preferatul meu dintre toate materialele pe care le-am tesut special pentru poarta-ma. E frumos de lesin, se muleaza perfect pe copil, are un singur "defect". Nu se poate folosi pentru a face din el Luna Nova. Asa ca am inceput sa ma gandesc. De ce n-as face eu o Luna care sa se muleze perfect si pe bebe mic, cum o face Luna Nova, dar sa poata fi facuta din Nereus?


Odata ce am gasit modalitatile tehnice prin care as putea micsora si mari o Luna din material de Nereus, m-am lovit de alte intrebari: cat de mic sa fie copilul? Dar cat de mare? Care ar fi intervalul ideal? 
Recunosc, am vazut ca tendinta in babywearing este sa se faca sisteme de purtare care sa mearga de la nastere pana la 130-150cm. Ceea ce mie una mi se pare prea mult marketing si prea putin realist. Dar am zis ca poate e de vina pandemia, ca poate nu mai sunt eu atat de conectata la comunitate, asa ca am venit cu alta idee. V-am intrebat pe voi.

Si voi, aproape 2000 de oameni pana in acest moment, ati raspuns.
(Va multumesc! Nu ma asteptam sa primesc atat de multe raspunsuri. Si daca cumva aveti un copil pe care l-ati purtat, puteti completa si voi chestionarul aici: Sondaj Poarta-ma. )

Asa ca dimensiunile Lunei le-am decis impreuna cu voi :).


Peste 41% din voi au incercat un sistem de purtare in prima luna de viata a copilului, 39% in perioada 1-3 luni. Insa tot raspunsurile voastre mi-au spus ca doar 22% din voi au gasit sistemul potrivit in prima luna si alti 35% pana in a 3-a luna de viata.
In plus, tot voi mi-ati spus ca desi preferintele au fost impartite aproape in mod egal pentru cel mai potrivit sistem pentru bebe mic (si despre asta sigur va voi mai povesti), peste 70% ati ales SSC-ul ca sistemul cel mai mult folosit pe toata perioada purtarii.

A fost evident, in acel moment, ca Luna noua trebuie sa fie un sistem care sa se aseze perfect si rapid pe un bebe mic mic, dar sa tina mult si bine. Cat de mult? Tot voi mi-ati spus.

Am stabilit, atunci, ca aceasta Luna se va numi LunaUna, pentru ca va fi singura de care ai nevoie de cand incerci prima oara un sistem si pana cand nu mai porti copilul in mod regulat. Cel mai probabil :D