Astazi incepem o serie de postari cu greseli frecvente atunci cand folosesti un sistem de purtare. Gasesti aici, pe blog, descrierea lunga, si pe canalele noastre de TikTok si Instagram, verisiunea video.


In prima parte, vorbim despre copilul pus prea jos, in SSC, iar in a doua, de sistemul pus prea larg. De cele mai multe ori, ambele greseli sunt facute impreuna, insa nu intotdeauna.
Noi am folosit, pentru exemplificare, o Luna (Una), insa poti face aceasta greseala cu orice Soft Structured Carrier :D.Atunci cand copilul este prea jos:
  • nu simti sistemul comod
  • resimti presiune in zona lombara
  • simti nevoia sa sustii copilul cu mana la orice miscare mai ampla, fiindca se indeparteaza de tine.
Toate acestea sunt amplificate atunci cand sistemul este si mult prea larg. 
@poarta_ma Greseli frecvente in babywearing, partea I. Copilul purtat prea jos in SSC. #poarta_ma #babywearing #babywearingtips ? Do It To It - ACRAZE

@poarta_ma Greseli frecvente in babywearing - partea a doua: Sistemul de purtare (SSC) pus prea larg. #poarta_ma #babywearing #babywearingtips ? Do It To It - ACRAZEPoti verifica daca, intr-adevar, este prea jos:
  •  incercand sa il pupi pe cap - daca e prea jos, cu siguranta nu ajungi
  • uitandu-te in oglinda din lateral. Daca centura nu este paralela cu solul, atunci cu siguranta este prea larga si iti va crea probleme in zona lombara.

Ce poti sa faci?
  1. ridici usor copilul;
  2. ridici centura si o strangi suficient, 
  3. apesi usor centura la spate si in laterale pentru a o fixa in pozitie 
  4. reajustezi sistemul, tinand copilul pe pozitie pana esti gata