Toate materialele folosite la confectionarea slingurilor sunt alese cu atentie pentru designul lor, dar, mai important, pentru calitate.


Toate materialele ţesute dublu diagonal sunt făcute special pentru slingurile Poartă-mă! 

Toate materialele introduse în procesul de fabricaţie au calitatea impusă de cerinţele specificaţiei tehnice 72249-N-2009 şi nu au efecte nocive asupra organismului uman, nu pun în pericol viaţa, sanătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului, nu conţin coloranţi azoici şi nu au efecte negative asupra copiilor.

Toate firele sunt 100% bumbac iar producătorul este certificat ISO 14001/2004, garantând o politica de mediu corectă, fără tehnologii poluante şi cu o reducere substantiala a impactului asupra mediului inconjurator.

 

Aceste materiale nu sunt prespălate iar dimensiunile finale, prezentate la achiziţionarea slingului sunt aprozimative şi se referă la cele obţinute după primul spălat. Spălaţi slingul înainte de a îl folosi pentru a îndepărata eventuale reziduuri din timpul procesului de producţie.In functie de caracteristicile masinii de spalat, materialul poate intra mai mult sau mai putin la apa. Dimensiunile prezentate sunt cele minime.

 

Toate slingurile ţesute dublu-diagonal sunt rigide înainte de prima spălare. Cu cât le folosiţi mai des, cu atât mai moi şi maleabile vor deveni.

 

Toate celelalte materiale sunt prespălate. Cu toate acestea, vă recomandăm spalarea slingului inainte de folosire, ca a oricarui produs care vine în contact cu pielea copilului dumneavoastră.

 

Spălarea uzuală se va face la o tempratură medie, 30-60 de grade Celsius. Slingurile se pot fierbe însă spălarea agresivă duce la imbătrânirea prematură a materialului. Folosiţi acest tip de spălare numai în cazuri de extremă necesitate (enterocolite).

Pentru a proteja inelele şi cuva maşinii dumneavostră de spălat, puteţi pune slingul într-o faţă de pernă atunci când îl spălaţi.

 

 

 


Inelele folosite la slingurile cu inel sunt create speciale pentru acestea, sunt testate cu atentie şi nu conţin nichel, plumb, alte metale grele sau substante toxice. Sunt produse în Statele Unite ale Americii şi sunt testate la: 

·intindere pentru 90 kg/per inel, la impact, 
·intindere pentru 90 kg/per inel la inghet apoi la impact,
 
·compactare la rupere,
 
·compactare la incalzire şi apoi rupere,
 
·un ciclu de inalbire/ spalare/ uscare în masina de spălat.

 

După prima spălare, de pe inele vor fi înlăturate reziduurile iar culoarea acestora va scădea în intensitate.

 

Atenţie! Toate inelele colorate pot prezenta două urme mici pe interior, rezultate în urma uscării pe suporturi speciale, după vopsire. Acestea nu afectează în nici un fel siguranţa inelelor.

 

Toate cusăturile de siguranţă sunt triplate pentru a oferi maximul de siguranţă.

 

 

 Wrapurile elastice sunt facute din tricot cu certificarea Oeko Tex 100.

 

 

Desi materialele sunt testate in conditii stricte, uzura lor in timp variaza in functie de mai multi factori: umezeala, frecventa spalarilor, numarul de rotatii de minut folosit la stoarcerea lor, frecventa cu care sunt purtate. Oricat de rezistent ar fi un material, purtat 5 ore pe zi in fiecare zi, acesta va slabi in rezistenta in timp. Intotdeauna verificati materialul si cusaturile inainte de a folosi slingul, wrapul sau mei-tai-ul.