Pentru părinţi

  • Purtatul copilului favorizeaza o legatura mai stransa mama-copil, pe plan afectiv, si ajuta mama in cresterea increderii in capacitatile sale de parinte. Purtand copilul timp indelungat, inca din primele zile de viata, mama devine mai receptiva la semnalele copilului si invata sa interpreteze mesajele acesuia mai repede si mai usor. Acest lucru ii creste mamei increderea in sine si in capacitatile sale de parinte si asigura o legatura stransa intre mama si copil cu beneficii evidente pentru amandoi.
  • Folosit corect e mult mai confortabil decat tinutul in brate sau folosirea unui marsupiu, greutatea copilului distribuindu-se uniform pe intreg umarul/spatele si nu doar pe brate sau in zona bretelelor, in cazul marsupiului.
  • Multe mame acuza dureri de spate in timpul sarcinii si dupa nastere. In cazul mamelor care isi poarta copiii in sling, presiunea exercitata de greutatea copilului se distribuie uniform (mai multi muschi ai spatelui si umerilor colaboreaza pentru a purta copilul) iar durerile apar mai rar. In cazul in care copilul este purtat in brate se exercita aceeasi presiune, dar localizata asupra coloanei vertebrale, de unde si frecventa si intensitatea crescuta a durerii.
  • Purtatul bebelusului da parintelui libertatea de a isi continua parte din activitatile obisnuite fara a isi izola copilul si fara a se izola pe sine. Purtatul copilului in sling ofera o libertate mai mare decat caratul in carucior (scari, trasee montane, plimbari pe malul marii) sau in brate (aveti mainile libere) si o legatura mai stransa intre mama si copil decat daca copilul este lasat in pat/tarc pentru ca mama sa isi poate relua o parte din activitatile de dinainte de nastere.
  • In sling puteti purta de la un bebelus nou-nascut (fie el si prematur) pana la copilasi de 16-18 kilograme. In general, copiii ajung la varsta la care nu doresc sa mai fie purtati inainte de a nu mai fi sustinuti fizic de un sling.
  • In cazul părinţilor cu mai mulţi copii, slingul le oferă posibilitatea de a fi aproape de cel mic dar a se juca în continuare cu cei mai mari, evitând astfel multe situaţii în care trebuie să aleagă de care copil să fie aproape mai întâi.