1. Acasa
  2. Blog Home

5 Lucruri de care sa tii cont cand porti copilul vara

5 Lucruri de care sa tii cont cand porti copilul vara
Orice sistem de purtare ai alege, atunci cand e foarte cald afara, zonele in care copilul are contact direct cu tine, adica pieptul lui si al tau, vor fi mereu fleasca. (Ceea ce, intre noi fie vorba, nu e neaparat un lucru rau, transpiratia este modul corpului de a isi scadea temperatura, dar o sa detaliez mai jos.) Hai sa vedem, mai exact, cum poti face ca purtatul vara sa nu fie un chin si, mai ales, sa nu fie periculos.

Read More
(0) Comentarii

Asemanari si diferente intre Luna Evo si Luna Una

Luna EVO si Luna UNA sunt ambele marsupii ergonomice. 
Au multe lucruri in comun, care le fac pe amandoua potrivite copiilor intre 3 si 18/24 luni, dar si cateva diferente, care o fac pe Luna Una sa fie potrivita si copiilor mai mici de 3 luni, si celor mai mari de 1.5-2 ani. 
Read More
(0) Comentarii

Ce inseamna marsupiu ergonomic - partea a II-a - pentru copil

Atunci cand vorbim de un port bebe, ar trebui sa avem in vedere ambele persoane care il folosesc: copilul si adultul. Un marsupiu ar trebui sa ofere un confort sporit atat copilului, fiind adaptat varstei lui, cat si parintelui, care poarta cele cateva kilograme de copil pe o perioada indelungata, deci le-am luat pe rand. 

In prima parte am vorbit despre la ce trebuie sa te uiti atunci cand cauti un marsupiu comod pentru tine.

Astazi vom vorbi despre ce inseamna egonomic pentru copil.
Si pentru asta trebuie sa ne orientam in functie de varsta, pentru ca nevoile copilului se schimba in primele luni de viata.
Read More
(0) Comentarii

Sistemul de purtare de care v-ati indragostit

Cele aproape 2000 de raspunsuri ale voastre la sondajul de luna trecuta nu au facut decat sa imi confirme acelasi lucru: suntem diferiti. Si e bine asa :).
Read More
(0) Comentarii

Resurse

Informaţii detaliate despre purtatul copiilor, Kangaroo Mother Care, poziţia corectă a şoldurilor nou-născuţilor şi bebeluşilor, displazia de şold şi multe alte lucruri utile.
Read More
(0) Comentarii

FAQ/ Intrebari frecvente despre purtatul copiilor

Intrebari frecvente despre purtatul copiilor: - De la ce varsta pot sa port copilul in portbebe? - Cat timp pot sa port copilul in sling/wrap/etc? - Pot sa port copilul vara, cand e foarte cald? - Respira bine acolo? - De ce sa nu il tin numai inclinat? - De ce ar trebui sa stea cu piciorusele asa departate? - Cat de sigur este un portbebe pentru spatele bebelusului? - Cum sa aleg ce imi trebuie? - De ce sa aleg poarta-ma?
Read More
(0) Comentarii

Happy babywearing

Când am văzut prima oară, pe Facebook, clipul lui Pharrell cu Happy, recunosc ca nici nu m-am uitat. Nici măcar de curiozitate. Nici când au apărut din ce în ce mai multe clipuri cu Happy, in diferite oraşe. Şi nu ştiu cum, într-o dimineaţă, am dat un click. Posibil întâmplător :). Şi... asta a fost. Am ştiut că trebuie să facem unul cu mame 'purtătoare.

Read More
(0) Comentarii