Luna EVO si Luna UNA sunt ambele marsupii ergonomice. 
Au multe lucruri in comun, care le fac pe amandoua potrivite copiilor intre 3 si 18/24 luni, dar si cateva diferente, care o fac pe Luna Una sa fie potrivita si copiilor mai mici de 3 luni, si celor mai mari de 1.5-2 ani. 
1. Materiale

Materialul din care sunt facute, 100% bumbac, este acelasi la almbele tipuri de Luna. Corpul Lunelor este facut din materiale tesute in Romania, special pentru Poarta-ma!. Materialul negru, folosit la centuri si bretele, este si el 100% bumbac. Toate materialele sunt certificate Oeko-Tex 100.

Spumele pentru bretele si cele pentru centura, sunt aceleasi la ambele tipuri de Luna. Toate au centura Confort Plus.


2. Catarame

Si Luna EVO si Luna UNA au 2 catarame pentru reglaj, pe bretele, deasupra panoului.
Una in forma de S, mobila, de care fixezi gluga, atunci cand vrei sa sustii capul copilului care a adormit. 
Una in forma de triunghi cu varful in jos, denumita si catarama pentru alaptare. Cu ea poti largi usor sistemul si cobori copilul, daca doresti sa il muti un pic mai jos, pentru a putea alapta mai usor. Aceeasi catarama, controland lungimea bretelei, iti stabileste si lungimea de bretea cu burete, care iti ramane pe spate. Din acest motiv, tatii masivi prefera sa largeasca de tot chinga care trece prin aceasta catarama, pentru a avea pe spate o zona mai lunga buretata si mai confortabila.

Luna UNA are inca o catarama in forma de S, mai jos, pe corp, pentru a putea transforma gluga in suport pentru cap, pentru copiii sub 3 luni. 
Si inca o catarama in forma de triunghi cu varful in jos, pe care o folosesti pentru a micsora sau mari inaltimea corpului Lunei. Astfel, il poti face mai scurt, pentru un copil sub 3 luni, sau foarte inalt, pentru un copil de 4 ani.

Si Luna EVO si Luna UNA au aceeasi catarama pe laterale, care inchide si fixeaza bretelele, si pe care o folosesti sa largesti sau stramtezi usor corpul Lunei, pentru a aranja curbura in C a spatelui copilului, conform necesitatilor varstei. 


In timp ce la Luna EVO ne bazam pe forma cilindrica a corpului pentru a se mula atat pe un bebe de 3 luni (63 cm), cat si pe unul de 1.5-2 ani (85 cm), Luna UNA are baza reglabila, adica se poate face suficient de mica cat sa pastreze pozitia optima a soldurilor pentru un bebe nou-nascut (min. 3,5 kg), dar si pentru un copil de 4-5 ani (110 cm).

Pentru Luna EVO suportul lombar se poate achizitiona separat, in timp ce la Luna UNA, menita sa poarte copii si copii mai mari, suportul lombar este inclus, 

 Pe scurt: daca ai nevoie de un marsupiu ergonomic si bebe are deja peste 3 luni, te poti uita la Luna EVO. E mai ieftina, iti va fi buna de acum si te va tine pana la 85 cm ai copilului, fie ca sunt la 1 an jumate, la 2 sau chiar la 2 ani jumate.
Daca vrei un marsupiu ergonomic bun de la nastere, sau bebe are deja peste 3 luni dar te gandesti sa il folosesti la un al doilea copil, atunci ia-ti o Luna Una. 


Daca mai ai nelamuriri, scrie-ne oricand pe mail la diana @ poarta-ma . ro, pe pagina de Facebook, sau da-ne un telefon la 0723283489.