The Zebra

Posted by Diana on 2/14/2015 to Babywearing love
The Zebra
Acum multe luni, una din fotomodelele mele preferate (aren't they all? :D) mi-a sugerat un wrap cu ceva animal print. Initial am fost destul de retincenta, din cauza gradului ridicat de kitch extrem de probabil, dar usor-usor ideea a prins radacini. Pana nu ma mai puteam gandi decat la zebra. 

Asa ca ne-am pus pe treaba. A mers foarte foarte greu, pentru ca in acelasi timp am vrut sa fac un nou material. Apoi a urmat criza firelor de bumbac, defectarea raboiului pe care trebuia sa tesem zebra, sarbatorile de iarna. Dupa inca o mana teste, avem, intr-un final, zebra mea iubita si mult asteptata :). Pe cea care a gandit-o prima :).


In primul rand, cateva detalii tehnice.
Nu este alb cu negru, este o combinatie intre gaia si nyx, adica natur si un gri antracit. Asta inseamna ca e o zebra mai blanda, contrastul nu e unul dur, ci taman bun cat sa indulceasca un pic agresivitatea printului.


Are o greutate de ~240g/mp. Teoretic, se incadreaza la wrapuri medii spre subtiri. Practic... nu e chiar asa.
Este un jaquard dublu, o tesatura carnoasa, cu volum. La o prima incercare poti jura ca are cel putin 400 gmp. Dar nu. 

E usor, foarte elastic pe diagonala si foarte grippy. Grosimea il face incredibil de comod la greutati mari, dar da si un nod pe masura. Combinat cu cat de nealunecos este, e ideal pentru finishuri fara nod, sau cu inele (obligatoriu mari).

Datorita tipului de tesatura aerata, se usucat foarte repede daca il intindeti singur pe uscator, in cateva ore e gata. 

Nu e un wrap pe care sa il recomand celor fara experienta, grosimea il face mai greu de manevrat decat, sa zicem, un curcubeu mic. Insa e un wrap care duce excelent greutati mari, deci taman bun pentru todleri, dupa ce ati apucat sa va obisnuiti cu wrapurile. 


La slinguri e cam aceeasi poveste.


Materialul este absolut genial, se muleaza incredibil pe copil de orice varsta. Si a fost singurul material cu care am putut sustine atat de bine capul unui nou-nascut fara nici un artificiu.

Insa reglajul prin inele nu este pentru cei slabi de inima :) sau fara experienta serioasa cu slingul cu inele. Cred ca e corect sa spun ca e absolut magnific pentru sling cu inele pentru cei care realmente sunt indragostiti de sling si nu l-ar schimba cu altceva decat in caz de invazie de zombi :D. 

Pentru restul, avem curcubee, gaia, ida, sinope, rhea... Sau multa rabdare sa te poti obisnui cu zebra naravasa. Pentru ca merita :)Add Comment