Sistemele noastre de purtare

Posted by corina on 6/29/2015 to Luna
               

         sling fix                              sling reglabil             


              

     wrap elastic                             wrap tesut

        
           mei tai                                              wrap tai

         
                  luna                                       accesorii                          

                     
                                     
Ideal ar fi sa alegi ce ti se potriveste tie si copilului tau, in acest moment. Tentatia de a cumpara un singur produs care sa fie potrivit si pentru nou-nascut si pentru un copil de 2 ani e foarte mare, insa trebuie sa te gandesti ca acest lucru e foarte improbabil. Nevoile copilului sunt foarte diferite in functie de varsta sa.

Un nou nascut are nevoie de mult suport pentru spate, gat si cap, suport pe care il gasesti cel mai bine la un wrap, elastic sau tesut, sau la un sling reglabil. Pentru un bebelus nascut vara, alege un port-bebe subtire, pe care sa il poti folosi si in zilele calduroase.

Un copil de 4-7 luni poate prefera sa vada cat mai mult si ar putea sa protesteze vehement daca incerci sa il tii in fata. Caz in care cel mai mult te-ar ajuta un sling, fix sau reglabil.

Poate insa sa prefere sa stea in continuare in fata, sau voi, parintii, sa fiti foarte activi, sa mergeti mult pe jos, caz in care aveti nevoie (si) de ceva care sa distribuie greutatea mai bine, nu doar pe un umar si spate, adica pe ambii umeri si pe talie. In acest caz ati putea opta pentru un MeiTai, care distribuie greutatea excelent, sau pentru un SSC (soft structured carrier, practic un MeiTai cu catarame), care distribuie greutatea aproape la fel de bine ca un MeiTai insa se pune si se scoate mult mai repede. 

Aminteste-ti, cand cumperi un port bebe, ca e de preferat sa il poti folosi in acest moment si sa cumperi un altul mai potrivit mai tarziu, decat sa cumperi unul pe care nu il vei folosi deloc, sau il vei folosi peste 4 luni.

Add Comment