Despre purtatul copiilor in general

  • De la ce varsta pot sa port copilul in portbebe?
Cu un port-bebe adecvat, poti purta copilul din prima zi de viata. Cel mai probabil nu o sa ai nevoie, exceptand cazul in care te externezi din maternitate dupa prima zi si vrei sa mergi pe jos pana acasa, insa e bine de stiut ca iti poti purta bebelusul oricand ai nevoie.

Alege un sistem de purtare adecvat varstei lui si bucarati-va impreuna de el. Pentru recomandari in functie de varsta, viziteaza pagina de recomandari.

  • Cat timp pot sa port copilul in sling/wrap/etc?
Nu exista o limita de timp impusa de sistemul de purtare in sine. Un nou-nascut va vrea sa fie hranit la maxim cateva ore si va avea nevoie sa ii schimbi scutecul cel putin la fel de des. Noi iti recomandam ca intotdeauna cand porti copilul, sa fii atent la semnalele lui. 

  • Pot sa port copilul vara, cand e foarte cald?
Sigur! Iti recomand acest articol de pe vechiul blog pentru mai multe detalii.


Pot sa port copilul iarna, cand e foarte frig, sau pe ploaie?
Absolut! Pentru iarna, ploaie sau ninsoare iti recomandam protectiile pentru iarna. Sunt impermeabile si rezistente la vant si se potrivesc peste orice tip de port-bebe. Daca afara nu e foarte frig, poti purta protectia in loc de geaca pentru bebe.

Despre pozitia copilului in portbebe
  • Respira bine acolo?
Atunci cand folosesti corect un portbebe adecvat varstei lui, copilul respira perfect. In principiu, trebuie sa fii atent la trei lucruri:
- capul bebelusului are nevoie sa fie sustinut usor, nu imobilizat. Deci ridica usor slingul peste capul copilului, dar nu mai sus de ureche, sau pune o laterala a wrapului peste jumatate de cap, nu il acoperi cu totul. Intotdeauna fata bebelusului trebuie sa fie vizibila!
-atunci cand vorbim de un nou-nascut, sa ai grija ca intre barbia si pieptul lui sa ai loc de minim doua degete. Acest lucru e valabil nu doar cand il porti, ci si in carucior, landou sau scoica de masina.
- intotdeauna sa ai flux de aer langa fata bebelusului. Stim ca tentatia e mare, insa bebe are nevoie de aer curat. Nu ii acoperi fata nici atunci cand il porti, nici cand sta in carucior, landou sau scoica.
  • De ce sa nu il tin numai inclinat?
Pozitia cea mai sanatoasa pentru nou-nascut este cea in bratele mamei. Care, instinctiv, este una cu bebelusul la verticala. In plus, in cazul in care bebelusul are nevoie sa eructeze sau regurgiteaza, poti sa nu il trezesti din somn pentru asta. Atat timp cat spatele bebelusului este sustinut corect, il poti purta linistita si la verticala.

  • De ce ar trebui sa stea cu piciorusele asa departate?
Piciorusele bebelusului ar trebui sa stea in acea pozitie pentru care el e pregatit. Pozitia intr-un portbebe ar trebui sa fie aceeasi pe care o are si in bratele tale, singura diferenta fiind ca va fi sustinut de material in locul mainilor tale.
  • Cat de sigur este un portbebe pentru spatele bebelusului?
Folosit corect, un sling sau wrap asigura suportul optim pentru spatele bebelusului. Materiaul este tensionat pe tot spatele copilului, oferindu-i cel putin acelasi suport ca atunci cand il tii in brate, si nelasandu-l sa "stea in fund".
 
Despre produsele noastre
  • Cum sa aleg ce imi trebuie?
Inainte de toate, te rugam citeste pagina de recomandari. Daca ai alte intrebari, ne poti contacta oricand folosind datele din pagina de contact.

  • De ce sa aleg poarta-ma?
    Te invitam sa citesti despre noi, in pagina dedicata.
In plus, iti recomandam toate articolele din pagina de resurse. Vei gasi mai multe studii care iti vor confirma, pe larg, ce am povestit mai sus.